گلانه
گلانه
ثبت نظرات مردم درباره کیفیت،کمیت و نحوه برخورد نانوایان

ثبت نظرات مردم درباره کیفیت،کمیت و نحوه برخورد نانوایان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آقای دکتر جلال مشاور وزیراقتصاد و دارایی در برنامه روزی نو رادیو اقتصاد درباره هوشمندسازی نان گفتگو کرد.ثبت نظرات مردم درباره کیفیت،کمیت و نحوه برخورد نانوایان در سامانه مدیریت هوشمند یارانه آرد و نان
سوال: هوشمندسازی نان به چه منظوری است و آیا قرار است ویرایشی در تعداد آمار نانوایان صورت بگیرد و آیا قرار است سهمیه آن‌ها تغییر کند؟ آیا قراره قیمت‌ها بالا برود یا پایین بیاید؟ یا کیفیت نان رصد بشود؟ منظور از هوشمندسازی کدام است؟ به اضافه این که مدیریت تولید و مصرف دنبال می‌شه؟
دکتر جلال: ایده‌ای را که دولت در دستورکار قرارداد یک رویکرد متفاوت در تاریخ اقتصادی کشور است یعنی ما معمولا در مواجهه با اقلام یارانه‌ای یا نسبت به آزادسازی قیمت با پرداخت ریالی یا جبران ریالی به مردم اقدام کردیم در دهه‌های گذشته یا این که سهمیه بندی آن کالای یارانه‌ای را در دستور کار قرار دادیم در این طرح نه ایده‌ای در سهمیه بندی نان برای مردم وجود دارد و نه ایده‌ای در آزادسازی قیمت نان. در هوشمندسازی یارانه نان چند اتفاق مهم روی داد. اولین اتفاقی که رقم خورد در سال گذشته و آغاز شده این بود که ساختار توزیع آرد یارانه‌ای در بین نانوایان یک ساختار سنتی و به صورت یک عدد ثابت آرد در اختیار نانوایان قرار می‌گرفت بدون این که به عملکرد نانوایان در عرضه نان به مردم توجه شود. هوشمندسازی در مرحله ابتدایی خودش این اقدام را رقم زد که نانوایان ما در هر دوره‌ای که خرید آرد یارانه‌ای را انجام می‌دهند کاملا متناسب با میزان فروش نان به مردم امکان خرید آرد یارانه‌ای را به دست می‌آورند لذا جریان انحراف و یا هدررفت آرد یارانه‌ای کاهش پیدا کرد. ابعاد و اعداد و ارقامش قابل مشاهده است. شاخص‌های نیابتی که تعیین کرده بودیم کاملا دارد این را توضیح می‌دهد که من عدد و ارقامش را انشاالله در یکی دو ماه آینده به صورت رسمی در رسانه‌ها اعلام خواهم کرد پس ما در مرحله اول هوشمندسازی ساختار تخصیص آرد یارانه‌ای به نانوایان را به عملکرد آن‌ها در دوره گذشته منوط کردیم و در مراحل بعد هم مفهوم هوشمندسازی قابل توضیح است که در ادامه صحبت خواهیم کرد.
سوال: نتیجه چه خواهد شد با این کار و مردم کجا هستند؟
دکتر جلال: ببینید ما در سال ۱۴۰۲ وقتی از موضوع هدررفت آرد یارانه‌ای عبور کردیم، تمرکزمان بر روی کیفیت نان و جلوگیری از کم فروشی نان هست، در سمت مردم. در نانوایان هم ترمیم اقتصاد نانوایان موضوع دومی است که حالا بعدا می‌شود در باره اش صحبت کرد. اما در حوزه مردم برنامکی پیش بینی شده تا پایان اردیبهشت ما رونمایی می‌شود. ما روزانه ۱۰ تا ۱۱ میلیون تراکنش فروش نان را در سامانه مدیریت هوشمند یارانه آرد و نان در کشور مشاهده می‌کنیم که ثبت می‌شود. یک امکانی فراهم شده مبنی بر این که مردم بتوانند بعد از خریدی که انجام دادند در هر زمانی که علاقه‌مند بودند به ازای هر تراکنش خرید تجربه خرید خودشان را در قبال کیفیت، مقدارنان، نحوه برخورد نانوا و امثالهم را از طریق این برنامک در این سامانه ثبت کنند و داده‌های مردم به صورت مستقیم ساختار تخصیص آرد یارانه‌ای و یا ساختار تخصیص کمک هزینه به نانوایان را متاثر خواهد کرد؛ لذا مردم به شکل واقعی و موثر در موضوع کیفیت و یا احیانا جلوگیری از کم فروشی یا حمایت از نانوایان متعهد و توانمند می‌توانند نقش ایفا بکنند و این یکی از برنامه‌های اصلی در حوزه هوشمند سازی است.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
سلام👋
مشاوران ما آنلاین و آماده پاسخگویی میباشند