گلانه
گلانه
استفاده از ظرفیت جوانان در تولید و کارآفرینی

استفاده از ظرفیت جوانان در تولید و کارآفرینی

به گزارش گلانه نیوز به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، شبکه خبر در برنامه امروز میز اقتصاد، موضوع استفاده از ظرفیت جوانان در تولید و کارآفرینی را با حضور آقای حسین زاهدی – رئیس خانه‌ی صنعت و معدن جوانان ایران آقای علی بهشتی – فعال صنعتی و ارتباط تصویری با آقای محمد مهدی برادران – معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، بررسی کرد.

مقدمه مجری: در این برنامه درباره‌ی تولید کنندگان جوان کشورمان می‌خواهیم صحبت بکنیم. در مراسمی از تولید کنندگان جوان کشور تقدیر شد. همچنین واحد‌های نمونه‌ی صنعتی هم معرفی شدند. بیشتر در مورد این موضوع می‌خواهیم با میهمانان برنامه گفتگو کنیم، اما شاخص‌هایی برای انتخاب تولید کنندگان جوان و واحد‌های نمونه تدوین شده بود که این شاخص‌ها را ابتدا ببینیم تا وارد گفتگو بشویم.

توضیحات روی تصویر، شاخص‌های انتخاب تولید کنندگان جوان و واحد‌های صنعتی نمونه: نوآوری و ثبت اختراع یکی از مهم‌ترین شاخص‌هایی بود که در انتخاب تولید کنندگان جوان مورد بررسی قرار گرفت. تولید محصول دانش بنیان، تولید محصول استراتژیک و اساسی یعنی آن گره‌ای که در صنعت در تولیدات دیگر وجود داشت و بهرحال کشور نیاز داشت به تولید این قطعات یا محصولات شناسایی شده و تولیدکننده به سراغ تولید این محصولات رفته است، خودکفایی، ارزآوری و صادرات یعنی محصولی که تولید شده صادرات محور بوده، استانداردسازی و اشتغال پایدار. این‌ها شاخص‌هایی بود که برای انتخاب تولیدکنندگان جوان تدوین شده بود و مورد ارزیابی قرار گرفت. اما در صحبتی که با جوانان تولید کننده در این مراسم داشتیم، دغدغه‌هایی را در مورد تولیدشان مطرح می‌کردند که سعی کردیم بخشی از آن‌ها را داشته باشیم.

گزارشی را که از این مراسم آماده کردند، ببینیم و برگردیم گفتگو را با میهمانان برنامه آغاز می‌کنیم.

پخش گزارش

سوال: آقای زاهدی من به شاخص‌ها اشاره کردم، در انتخاب تولیدکنندگان جوان، شمادرمورد انتخاب این‌ها توضیح بدهید، آیا محدوده سنی دارید، شما برای کسانی که در این رنج سنی قرار می‌گیرند؟ آیا تولید کننده‌ی جوان به یک محدوده سنی تعلق می‌گیرد یا نه؟

زاهدی: بله، همانطور که اشاره کردید، هفدهمین جشنواره تولید کنندگان و مدیران جوان دیشب در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، بیش از ۷۰۰ تقاضا در بخش‌های مختلف وجود داشت. شاخص‌هایی در بخش‌های مختلف تعریف شده بود که شما اشاره کردید، البته تعداد دیگری هم بود، از جمله سیستم‌های مدیریت سازمانی، مدیریت بهره وری، بحث مربوط به نیروی انسانی و مسئولیت اجتماعی که در این حوزه‌ها شاخص‌هایی تعریف شده بود، براساس این شاخص‌ها شرکت‌ها و افراد جوانی که زیر ۴۰ سال بودند، اگر که بالاتر از ۷۰ امتیاز را به دست می‌آوردند، شرایط لازم را به دست می‌آوردند برای دریافت جوائز و در لیست منتخبین قرار می‌گرفتند.

 

سوال: بیشتر در چه شاخه‌های صنعتی بودند، چه رشته‌های صنعتی این‌ها بودند؟

زاهدی: ما در تمام حوزه‌ها متقاضی داشتیم. در برنامه‌ی شب گذشته هم بیشتر در حوزه‌ی فولاد، صنایع غذایی و حتی صنایع پتروشیمی در صنایع نساجی بودند و صنایع دیگر.

 

سوال: آقای بهشتی، چون شما هم جزء برگزیدگان بودید و چهره ماندگار هم بودید در این برنامه، بیاییم به حمایت‌ها نگاه بکنیم از تولید کنندگان جوان، آیا اصلا ما بخشی داریم برای حمایت از قشری که جوان هستند و دارند کار تولید انجام می‌دهند؟ آیا اصلا برنامه‌ای برای این بخش وجود دارد یا نه؟

بهشتی: ما آن ۴۰ سال را رد کردیم و بعنوان مدیر نمونه‌ی جوان نه، بعنوان چهره ماندگار صنعت دیشب این توفیق را داشتیم که بعنوان خدمتگزار مردم معرفی بشویم، بله طبیعتا هدف اصلی الان در کشور ما بخصوص با توجه به دغدغه‌ای که مقام معظم رهبری دارند و چندین سال را به عنوان سال حمایت از تولید، دانش بنیان، اشتغال زایی دارند معرفی می‌کنند، بخش‌های مختلفی در راستای حمایت از تولید کنندگان بالاخص تولید کنندگان جوان دارند در کشور قدم برمی دارند. معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و ارگان‌ها و سازمان‌های دیگری هستند که به واقع این هدف را دارند، ولی این که چقدر به آن هدف نزدیک شدیم، یکسری دغدغه‌ها و چالش‌هایی وجود دارد که من خدمت شما عرض خواهم کرد.

 

سوال: بفرمایید بگویید الان دغدغه‌ها چیست؟

بهشتی: من فکر می‌کنم که رهبر نه بعنوان رهبر کشور بعنوان اصلا رهبر یک تیم کوهنوردی وظیفه‌ای را دارد و آن روشن کردن آن مسیر است. وقتی که شعار سال را مقام معظم رهبری می‌آیند چندین سال متوالی در راستای تولید و حمایت از تولید مطرح می‌کنند، بواقع نشان دهنده این است که این موضوع چقدر در کشور اهمیت دارد. قوه مجریه‌ی ما هم بالاخص شخص آقای رئیس جمهور که من توفیق کارکردن با ایشان را در آستان قدس هم داشتم واقعا به معنای واقعی دوست دارند که این اتفاق بیفتد و در راستای همین معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی به جد دارند این کار را پیگیری می‌کنند، قوانین بسیار بسیار خوبی در راستای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در کشور ما مصوب شده، ولی بزرگترین مشکل این است که این قوانین اجرا نمی‌شود. دلیل این که اجرا نمی‌شود چیست؟ به معنای واقعی من تولید کننده با رهبری و ریاست جمهوری که در ارتباط نیستم، من به نمایندگی از رئیس جمهور با نماینده‌ی عالی دولت که می‌شود، فرماندار در منطقه به واقع ارتباط مستقیم دارم، متاسفانه مسئولان محلی آن طور که باید و شاید به این موضوع نمی‌پردازند و چه بسا یک جا‌هایی کوتاهی هم می‌کنند و یکی از مثال‌های عینی آن این می‌شود که ما چهار سال است که به دنبال پروانه بهره برداری هستیم، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری آمده مصوبه‌ای را برای شرکت‌های دانش بنیان که تا شعاع ۱۲۰ کیلومتری می‌توانند مجوز بگیرند را صادر و ابلاغ هم کرده است، ولی این که می‌آید در ادارات پایین دستی، سازمان محیط زیست، سازمان صنعت، معدن و مهم‌تر از همه‌ی این‌ها، معضلی که برای بیشتر تولید کنندگان بوجود می‌آید از طریق شهرداری‌ها است. زمانی که شما مراجعه می‌کنید به شهرداری و برای گرفتن پایان کار، برای گرفتن مجوز‌های لازم برای گرفتن آن پروانه‌ی بهره برداری، دیگر شما را بعنوان یک شرکت دانش بنیان نمی‌بینند و قوانینی را که در واقع برای شرکت‌های دانش بنیان است را به صورت قاطع می‌گویم، به هیچ عنوان تحت هیچ شرایطی مهم نمی‌شمارند.

 

مجری: یعنی در این چرخه‌ای که وجود دارد و همه باید قانون را رعایت کنند تا انتها که تولیدکننده نفعش را ببرد، ممکن است یک جایی یک کارشناسی یک مدیری آن جا مشکل ایجاد کند یا موافقت نکند یعنی کار به صورت سیستمی انجام نمی‌شود، درست است؟

بهشتی: یک مقدار فراتر از این، یعنی صرفا بحث یک کارشناس نیست. هر تولیدکننده‌ای در هر منطقه‌ای که دارد فعالیت می‌کند یا زیرنظر شهرک صنعتی است یا زیرنظر شهرداری است. به هر حال با مسئولان محلی و پایین دستی در ارتباط است و ما زنجیره وار بهم متصلیم و کافی است یک جایی قوانین در کشور برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان آمده تدوین شده، ولی اجرای آن قوانین که به عهده مسئولان محلی است، متاسفانه به هیچ عنوان تحت هیچ شرایطی این نه این که صرفا مخصوص من علی بهشتی باشد، باتوجه به ارزیابی که با دیگر دوستانی که در این زمینه دارند فعالیت می‌کنند، داشتم، دغدغه این عزیزان این است که مسئولان محلی آن جور که باید و شاید به این قوانین احترام نمی‌گذارند و اصلا این قوانین را به عنوان یک سری قوانین، شهرداری می‌گوید من قوانین خاص خودم را دارم.

 

مجری: موضوعی که دوستان مطرح می‌کنند در مورد حمایت از تولیدکنندگان جوان کشور است. آیا برنامه حمایتی از این‌ها وجود دارد یا نه؟

محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت (ارتباط تصویری): اولا تشکر کنم هم از صدا و سیما هم از مجموعه کارآفرینان و صنعتگران کشور. دیروز با همراهی صنعت و معدن به نوعی جشن بسیار خوبی برگزار شد. تعداد زیادی از برگزیدگان جوان مورد تقدیر قرار گرفتند و باعث شد که مواجه بودیم با این که در عمل تعدادی از کارآفرینانی که عملکرد مشخص و قابل افتخاری دارند را تقدیر کنیم. بحث حمایت که گفتید وظیفه داریم از همه کارآفرینان حمایت کنیم، اما البته در حوزه معاونت صنایع عمومی به صنایع خاص توجه بیشتری کردیم، به تولیدکنندگان جوان توجه بیشتری کردیم، یکی از اقداماتی که صورت گرفته در کارگروه‌های صنایع راهبری ذیل صنایع عمومی، نمایندگان جوان را عضو کردیم که با هماهنگی مجموعه صنعتگران جوان بوده که در کنار افراد باتجربه، چهره‌های علمی و مسئولان دولتی در حوزه سیاست گذاری موثر باشند. همچنین در حوزه شرکت‌های دانش بنیانی که اخیرا به جمع جامعه صنعتی کشور به نوعی پیوستند، اقدامات مفیدی صورت گرفته نظیر این که همه تسهیلاتی که ما به شرکت‌های صنعتی می‌دهیم، به این شرکت‌های دانش بنیان هم تعلق می‌گیرد و این باعث می‌شود که هم جامعه کارآفرینان سنش کاهش پیدا کند، با اقداماتی که در سال‌های اخیر صورت گرفته و آن جوان گرایی که در نظام اداری باید انجام می‌دادیم، همزمان در نظام جامع کارآفرینی هم انجام بدهیم.

برادران: مسئولان محلی که گلایه کردند یکی از مباحث این است که به سفر‌های استانی رئیس جمهور و هیئت دولت به این خاطر صورت می‌گیرد که تلاش کنیم که اگر مسئول استانی، جوان گرایی را در شهرستان خودش نپذیرفته یا برای یک اشتغال آفرینی یا کارآفرینی توسط یک جوان ارزش قایل نشده، آن جا شخص رئیس جمهور، اعضای محترم هیئت دولت مستقیما هم در نشست‌هایی که دارند که آن جا علاوه بر این که ترکیب کارآفرینان باتجربه صحبت می‌کنند، همیشه در این سفر‌ها کارآفرینان جوان هم صحبت کردند و نکات شان را گفتند.خیلی از مواردشان را رئیس جمهور آن جا دستور دادند و عینا رفع شده است و فکر می‌کنم با این اقدامات مفیدی که اخیرا دارد صورت می‌گیرد، ما می‌توانیم امید داشته باشیم نه صرفا جوان‌هایی که تا ۴۰ سال بلکه دهه مهم جهاد و اشتغال و کار که همان سن ۲۰ سالگی، دهه ۲۰ سالگی هر فردی است، بیش از این که به اقداماتی نظیر.. تحصیل و کنکور و سربازی و این مسایل بگنجد، بتواند در موضوع اشتغال استفاده شود، در موضوع کارآفرینی استفاده شود و ظرفیت اصلی مدیریت کشوری که همین نیرو‌های جوانند، بتوانیم حداکثر استفاده را داشته باشیم. جدا از بحث سفر‌های استانی درخصوص پروانه بهره برداری که اشاره کردند، ظرفیت ستاد تسهیل در خدمت این مجموعه است، البته وقتی که حضور مستقیم داشته باشند در تفاهمی که دیروز با این مجموعه صورت دادیم در کارگروه‌های ۱۹ گانه‌ای که در اشتغال کارگروه راهبردی و اشتغال صنایع مختلف است، می‌توانند مستقیما برخی از تصمیمات را داشته باشند در این فرآیند و اقدامات مفیدی را انجام بدهند.

 

مجری: بیشتر صنعت گران جوان بر چه مبنایی رشته خودشان را انتخاب می‌کنند، آن صنعتی که می‌خواهند در آن کار کنند، انتخاب می‌کنند. آیا تسهیلات است یا موارد دیگر است؟

زاهدی: این با شرایط فعلی جامعه در تضاد نیست، اغلب به واسطه تحصیلاتی که در دانشگاه داشتند، تخصص و شغل خودشان را انتخاب می‌کنند، اما یک نظریه‌ای در بخش خصوصی وجود دارد که براساس این نظریه، افراد یک دوره کاری یک فرد را می‌توانیم به سه دهه تقسیم کنیم، در دهه اول لازم است که برای دیگران کار کنند یعنی لازم است که تجربه لازم و آن دانش و آگاهی لازم را به دست بیاورند، در دهه دوم اصطلاحا کسب و کار خودشان را راه اندازی می‌کنند و برای خودشان کسب و کار راه می‌اندازند و کار می‌کنند و در دهه سوم تفویض اختیار می‌کنند و نیروهایشان هستند که مسئولیت اداره امور را برعهده دارند. این نکته باعث می‌شود که بسیاری از جوان‌ها باتوجه به این که نظریه نسل پیشین بر این است که زندگی کارمندی و شغل کارمندی می‌تواند یک جایگاه ارزشمندی را در جامعه داشته باشد، بسیاری از جوان‌ها نگاه می‌کنند باتوجه به درآمد‌های کارمندی و شرایط فعلی جامعه این موضوعات را، چون تضادش را می‌بینند و احساس می‌کنند که باید الان کسب و کار خودشان را راه بیندازند، در ابتدای کار به خاطر نداشتن دانش کافی و تجربه لازم متاسفانه شکست می‌خورند، در بسیاری از این موارد این اتفاق می‌افتد، اما سوال این جاست دولت چه امتیازی باید به جوانان کارآفرین بدهد، تجربه کشور‌های توسعه یافته را که نگاه می‌کنیم، در بسیاری از این کشور‌ها جوانان کارآفرین از امتیازاتی برخوردار می‌شوند. در حوزه اجتماعی مثلا کشورهایی هستند که اقامت می‌دهند، اقامت دائم می‌دهند به همراه خانواده، شرایط آموزش رایگان فراهم می‌کنند، شرایط درمانی و خدمات رفاهی و اجتماعی رایگان برای جوانان کارآفرین که در حوزه استارتاپ می‌خواهند، فراهم می‌کنند. اساسا دولت ما چه کار‌هایی باید برای جوانان انجام بدهد، آیا وزارت صمت است که مسئولیت حمایت از جوانان کارآفرین را دارد یا نه؟ از طرف دیگر دولت باید حمایت و نظارت کند. دولت اساسا در بسیاری از موارد می‌آید دخالت هم می‌کند در کسب و کار‌ها و این موضوع باعث ریزش و از دست رفتن انگیزه در بین جوانان می‌شود.

 

مجری: این دخالت‌ها سعی شده که کاهش پیدا کند در این بخش یا نه؟

برادران: بله حوزه‌هایی که بیشتر بخش خصوصی در آن حاکمند، ادبیات رقابتی دارند و وقتی ادبیات رقابتی بشود مواجه می‌شویم با رقابت بخش خصوصی با بخش خصوصی. البته ایجاد یک حوزه‌های تخصصی برای این که ما یک برنامه مشخص داشته باشیم و در این برنامه مشخص نقش شرکت‌های کارآفرین جوان را خصوصا شرکت‌های دانش بنیان که هم توسط معاونت علمی ریاست جمهوری، هم توسط وزارت صمت که یک تفاهم مشترک دنبال می‌شود، اقدامات تکمیلی آن به نوعی می‌تواند یکی از مشوق‌هایی باشد که در سال‌های اخیر تخصیص پیدا کرده به شرکت‌های دانش بنیان و عمده شرکت‌های دانش بنیان نیرو‌های جوانیند که در همین همایش دیشب هم مورد تقدیر قرار گرفتند و امروز این‌ها از عرصه شرکت‌های علمی به شرکت‌های صنعتی دارند تبدیل می‌شوند. البته همین جوری که اشاره کردم ممکن است در مقیاس اول آن قدرت ریسک و آن قدرت تجربه پایین باشد، اما با مشوق‌هایی که مثل مشوق‌های مالیاتی که برای شرکت‌های دانش بنیان طراحی شده یا تسهیلاتی که اولویت به استان‌ها ابلاغ کردیم که اولویت مان حوزه‌هایی است که حوزه‌های جدید است، چون اکثرا جوانان حوزه‌هایی را نشانه گیری می‌کنند که ممکن است در کسب و کار‌های قدیم نباشد، مثل کسب و کار‌های الکترونیک یا کسب و کار‌هایی که به نوعی با خدمات جدید مواجه است. به این خاطر ما فکر می‌کنم حجم بیشتری از مشوق‌هایی که برای شرکت‌های دانش بنیان و برای تسهیلات شرکت‌های پیشران تخصیص دادیم، به این حوزه می‌رسد. خصوصا جوانان تحصیل کرده در نشست‌هایی که داشتیم اولویت‌های صنایع پیشران مان را اعلام کردیم که می‌توانیم از این فرصت استفاده کنم و درخواست کنم که اطلاع رسانی مجدد شود. بسیاری از صنایع مان امروز دیگر صنایع اشباع هستند و ظرفیت جدیدی برای سرمایه گذاری برای آن‌ها مهیا نیست. باید براساس جوانان تحصیل کرده که قدرت ریسک بالاتری دارند و قدرت به نوعی خلق محصولات جدید را دارند و با ادبیات مرز دانش بیشتر آشنایند، سمت و سو بدهیم به محصولاتی که ارزش افزوده بیشتری ایجاد می‌کند، در کشور صنایع پیشران محسوب می‌شود و صنایع اشباع شده نیستند.

 

مجری: الان این اتفاق می‌افتد یا نه؟

برادران: ما اقدامات مشترکی را با حوزه‌های مختلف شروع کردیم. معاونت علمی خود خانه صنعت جوانان مجموعه‌های استانی و آمادگی داریم که در همین کارگروه‌هایی که اعلام کردم که به صورت سمبولیک نمایندگان جوان در کنار نمایندگان دستگاه‌های دولتی و خصوصی و مجموعه تصمیم گیر شرکت می‌کنند به صورت خاص این موضوع را دنبال کنیم. در هر صورت وقتی از جامعه کارآفرین به عنوان سرداران جبهه اقتصادی یاد می‌کنیم، باید توجه کنیم که سردارانی که ما از آن‌ها به عنوان الگو در جبهه نظام یاد کردیم، سن شان در زمان شهادت بین ۲۲ تا ۲۶، ۲۷ سال در قالب سرلشکر بوده، پس باید ایمان جامعه مدیریتی کشور به جامعه جوانان بیشتر بشود و این ظرفیت‌هایی هم که امروز در قانون تکلیف شده توسط مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری تاکید کردند و ما هم در دستگاه‌هایی نظیر وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونت علمی ریاست جمهوری و دستگاه‌های مختلف ابلاغ کردیم، دنبال شود. البته اگر جایی همان جور که اشاره کردند، در شهرستانی هنوز این ظرفیت برای ایجاد محصولات جدید یا برای شرکت‌های دانش بنیان یا برای این که یک مدیرعاملی داشته باشیم جوان، اما صاحب فکر دیروز یکی از این جوانانی که سخنرانی داشتند، ملاحظه کردم یک جوان مذهبی تحصیل کرده دانشگاه شریف و بسیار موفق در کسب و کار خودش بود که بسیار متعهد بود یا جوان‌های دیگریند که تحصیلات شان را در خارج از کشور به پایان رساندند و سرمایه هم کسب کردند، آمدند در حوزه‌ها مثل حوزه‌های دارو سرمایه گذاری کردند که این‌ها اگر توسط رسانه ملی اطلاع رسانی شود و عملکرد این جوانان اطلاع رسانی شود، قطعا الگویی برای سایر جوانان جامعه مان خواهند بود.

 

مجری: آیا اینگونه است، یعنی جوانی که ایده‌ای دارد، الان برای این که کاری را آغاز بکندف شرایط برایش خیلی مهیاست و برود ایده اش را مطرح کند یا نه، به آن جهت دهی بشود، الان چیزی که آقای برادران گفتند اشباع شده در بعضی از موارد و یا بعضی از کسب و کارها، آیا آموزش به آن جوان داده می‌شود آیا راه را بهش نشان می‌دهیم یا نه؟

بهشتی: ۱۰ سال پیش در همین جشنواره به عنوان مدیر نمونه جوان انتخاب شدم. ۱۰ سال از آن روز می‌گذرد. امروز اگر کسی از من سوال کند که تجربه این سال‌هایی که به عنوان یک تولیدکننده، کسی که مخترع بوده یک تکنولوژی را در کشور وجود نداشته زیرساخت‌ها نبوده، آمده و بومی سازیش کرده و از من بخواهد سوال بپرسد که یک جمله یا یک کلمه که من از تجربه شما استفاده بکنم، چیست؟ این است که من می‌گویم واژه‌ای به نام انتظار را تولیدکننده باید از ذهنش، فکرش کاملا بیرون بکند. این که شما منتظر این بخواهید، بمانید که کسی بخواهد بیاید شما را حمایت بکند، کسی بخواهد بیاید ببینید عینی دارم صحبت می‌کنم، ستاد تسهیلی که آقای برادران می‌گویند، بله یک ستادی تشکیل شده تحت عنوان ستاد تسهیل در رفع موانع تولید، بسیار هم دغدغه مندند، در افرادمتخصص آمده این ستاد تشکیل شده سال ۹۹، ۲۸ اسفند سال ۹۹ شهرداری یک فیشی را برایمان صادر کرده، ۲۵۰ میلیون تومان فیش عوارض ۲۸ اسفند یعنی فردا می‌شود روز ملی شدن صنعت نفت و تعطیل ساعت ۱۲ ظهر ، یک مامور ابلاغ شهرداری این فیش را آمده به ما داده هفت فروردین یعنی تقریبا هشت روز، نه روز بعد به شهرداری مراجعه کردیم که این فیش را به ما بدهید، برویم صحبت کنیم، بگوییم که دانش بنیانیم، تولیدکننده ایم، ببینیم تخفیفی چیزی به ما می‌دهند. یک فیشی به ما داده اند یک میلیارد و ۴۸۰ میلیون تومان و گفتند این فیش سال جدید است، از سال ۹۹ تا به الان که خدمتتان هستم، چهار مرتبه از ستاد تسهیل در رفع موانع تولید که آخرین جلسه در دادستانی تهران برگزار شد، شخصا شهردار را دعوت کردند و گفتند که در مرکز رسیدگی به تخلفات کارکنان دولت گفتند که شما مصوبه ستاد تسهیل را چرا اجرایی نمی‌کنید، چرا اجرا نکردید. ایشان یک سری بهانه‌هایی آن جا آوردند و گفتند، ولی ما اجرایش می‌کنیم. بعد از این که آمدیم همین امروز که خدمتتان هستیم، آخرین حرفی که به من در شهرداری زدند، گفتند راهنمایی که می‌توانیم بکنیم، این است که شما بروید، این یک میلیارد و ۴۸۰ میلیون تومان را به حساب شهرداری واریز کنید، بعد در دیوان عالی کشور از ما شکایت کنیم، آن جا بیاییم پاسخگو باشیم.

 

مجری: الان همین مشکل یا مشکلاتی از این دست چقدر می‌تواند آن واحد تولیدی که به هر حال هم جوان و هم نوپاست و تازه کار را شروع کرده است، چقدر می‌تواند به این واحد تولیدی ضربه بزند.

بهشتی: ما به جای این که الان با صددرصد ظرفیت کار بکنیم، در طول این چند سال به دلیل نداشتن پایان کار که به تناسب آن می‌بایستی پروانه بهره برداری بگیریم با پروانه بتوانیم مواداولیه تامین کنیم، نهایتا می‌توانم بگویم که ماکزیمم با ۱۵ درصد ظرفیت داریم کار می‌کنیم و ۸۵ درصد ظرفیت مان فقط به همین دلیلی که خدمت تان گفتم که یکی از مشکلات مان است، اجرا نمی‌شود و کسی نیست که بیاید، هزار نفر در این کشور دارند زندگی می‌کنند، دچار تخلفاتی می‌شوند همه این‌ها را به راحتی می‌توانیم بگیریم بیاریم بازخواست شان کنیم، زندانی شان می‌کنیم. هیچ کس نیست که بیاید خیلی ببخشید، رک و صریح صحبت می‌کنم، یقه مسئولی که کارشکنی می‌کند و چوب لای چرخ تولید میگذارد را زورش نمی‌رسد، بیاید بگوید که با وجود این مصوبات که همه اش قانونی است، چرا این کار را انجام ندادید.

 

مجری: یکی از وظایف تشکل‌ها هم دارند خانه صنعت و معدن هم یکی از کارهایش می‌تواند، این باشد دغدغه‌هایی که تولیدکنندگان دارند به گوش مسئولان برساند. قانون کم نداریم در حمایت از تولید، همین قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی یا خدماتی کشور قانون بسیار خوبی است که می‌گوید اگر داخل کشور تولیدی داریم، نباید واردات کنیم. یعنی حمایت از تولید داخل فقط اجرایش باید به نحو احسن انجام شود.

منبع : خبرگزاری صدا و سیما

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
سلام👋
مشاوران ما آنلاین و آماده پاسخگویی میباشند